POTPISAN UGOVOR SA FONDACIJOM NOVAK ĐOKOVIĆ VREDAN 11.567.414,45 dinara

POTPISAN UGOVOR SA FONDACIJOM NOVAK ĐOKOVIĆ VREDAN 11.567.414,45 dinara

 

Početak radova u vrtiću u Požegi zahvaljujući donaciji Fondacije Đoković

 U Predškolskoj ustanovi „Olga Jovičić Rita“, u Požegi, najavljeni su radovi na objektu zahvaljujući ugovoru koji je potpisan sa Fondacijom „Novak Đoković“. Ova ustanova broji više od 720 dece, a donacijom Fondacije, u ukupnoj vrednosti od 11.567.414,45 dinara, biće sprovedeni radovi na centralnom od tri objekta koje ustanova u svom sastavu poseduje.

fđ POTPIS 1

Radovi na objektu „Bambi“, u kojem boravi oko 300 mališana, uključuju promenu spoljne stolarije i sanacije i zamene mokrih čvorova, koji su zatečeni u jako lošem stanju. Zbog težine radova i bezbednosti dece koja borave u njemu, objekat će biti zatvoren na mesec i po dana.

 Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka Fondacije, istakla je ono što ovu opštinu posebno izdvaja i što je dovelo do rastuće potrebe za dodatnim ulaganjem u predškolsko obrazovanje i renoviranjem objekta.

„Trudimo se da kroz konkurse Fondacije pružimo pomoć što većem broju dece i doprinesemo njihovom boljem razvoju u predškolskim ustanovama. Opština Požega je posebna, jer je karakteriše trend trećeg i četvrtog deteta u porodici, kao i deca na čekanju za mesto u vrtiću, što je prilikom odabira dodatno uticalo na odluku da se što pre osposobe objekti i unaprede prostori u kojima mališani borave. Radujemo se što ćemo u ovoj sredini stvoriti bolje uslove i veći kapacitet objekta“, izjavila je Gorana Džudža Jakovljević.

cFĐ 2

Direktorka PU „Olga Jovičić Rita“, Snežana Mladenović, iskazala je čast zbog saradnje sa timom Fondacije „Novak Đoković“.

„Kroz ovu donaciju je zapravo iskazana neverovatna plemenitost i humanost prema deci, sigurnoj investiciji u koju treba ulagati. Tim naše Ustanove je vrlo ponosan što su naš trud i rad urodili plodom. Našom aplikacijom kroz realizaciju ovog kompleksnog projekta našim korisnicima će se u velikoj meri promeniti život. Kvalitet rada će se podići na viši nivo, a uslovi za boravak najmlađih biće daleko kvalitetniji. Zainteresovanost za našim uslugama se svake godine povećava. Očekujemo da je ovo samo početak već divne saradnje sa Fondacijom, uz koju će objekat „Bambi“ dobiti novi izgled, a naša Požega postati privlačnija mladim ljudima“, rekla je Mladenovićeva.

FĐ 3

U ime opštine, a posebno u ime sadašnje i buduće dece u Požegi, predsednik Milan Božić izrazio je zahvalnost na učešću i zajedničkim naporima da se stvore bolji uslovi za boravak dece u vrtiću.

„Opredeljenost Fondacije da pomaže projekte, koji imaju za cilj bolje uslove za razvoj dece u Srbiji, je najbolji primer humanosti. Ovim se ostavlja trag koji će biti zabeležen u istoriji Srbije i Požege i najbolji primer svima šta su prave i neprolazne vrednosti“, rekao je Božić.

FĐ 4

Ovaj projekat biće realizovan u okviru konkursa Fondacije „Novak Đoković“ za 2015/2016. Cilj konkursa je ulaganje sredstava u rekonstrukciju i adaptaciju predškolskih i školskih objekata, kao i nabavku neophodnog nameštaja i opreme namenjene mališanima iz 20 gradova širom Srbije.