Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Дугино игралиште

     ИО Здравчићи броји 32-је деце. Просторије нашег вртића потпуно су реновиране почетком  радне 2022/2023. године. Простор, као трећи васпитач, утиче на васпитно-образовни процес – развија се, мења и расте заједно са свима који су укључени у њега. Оставља слободу да креира сопствени смер истраживања и остваривања пуног креативног потенцијала.

     Посматрајући и пратећи дечја интересовања, долазимо на идеју да опремимо двориште. На почетку пројекта у дворишту имамо тобоган и пешчаник.

     Организујемо родитељски састанак и позивамо родитеље на сарадњу. Наредних дана, на вибер групу, родитељи шаљу своје предлоге и идеје.

  У исто време, деца и васпитачи истражују шта је то што би они волели да имају у дворишту.  Правимо скицу дворишта.

Крећемо у реализацију пројекта.

     Уз помоћ родитеља, нашем пројекту прикључује се и локална заједница.

Посебно бисмо истакли осећај поноса на лицима деце приликом укључивања њихових породица у пројекат. Родитељи су нам били ветар у леђа. Свака њихова идеја и оно што су направили и донели је изазивало све већу срећу.

Деца, васпитачи и родитељи су неко ко је у овом пројекту показао сву моћ и лепоту заједничког рада и труда, креирајући средину за учење која одговара потребама сваког детета.Трудили смо се да испоштујемо специфичности развоја и учења деце предшколског узраста. Деца уче кроз игру, развијају и унапређују моторне вештине, обогаћују своја искуства и знања.

   Сматрамо да простор треба да шаље поруку:„Ово је место где треба да будем, ту припадам, осећам се безбедно, прихваћено, активно, лепо и вољено!“

С љубављу,

Деца из Здравчића са својим васпитачима

Миланом, Надом и Сандром