Манифестације

3. Фебруар

 • Дан установе

  Дан Установе обележавамо радно, уз планиране активности сваког 3. фебруара. Организујемо различите, разноврсне садржаје и активности у објектима Установе и на тај начин постајемо видљивији и широј друштвеној јавности. Традиционално, на тај дан излази и часопис наше Установе „Школица“ и информатор за родитеље.

Крајем октобра

 • Јесењи карневал

  Све узрасне групе у вртићу заједно са васпитачима, а уз несебичну помоћ родитеља израђују костиме од природног, рециклираног материјала и излазе на Градски трг.

12. Мај

 • Слава установе

  Слава Установе је Св. Василије Острошки и обележава се радно. Слава се обележава традиционалним сечењем славског колача уз жито за сву децу вртића и запослене.

Од 7. до 11. октобра

 • Дечја недеља

  Дечја недеља је празник посвећен најмлађима који се сваке године обележава током прве недеље месеца октобра. Организовањем разних активности настојимо да скренемо пажњу на једнака права све деце из области социјалног развоја, здравствене заштите, образовања. Програм Дечје недеље чини низ активности које организује наша Установа и појединци који раде са децом и за децу.

15. Мај

 • Породица то је моја снага

  “Породица то је моја снага“ је интерактивна изложба поводом међународног Дана породице 15. маја. Манифестација се одржава на позорници Градског трга или у вртићу на којој се излажу продукти настали различитим техникама и материјалима. Активности имају за циљ истицање значаја породице као примарног васпитача деце.

Последњи радни дан у мају

 • Завршна приредба

  Садржаје завршне приредбе предшколаца планирају и реализују васпитачи и деца у години пред школу, које овом манифестацијом обележавају завршетак предшколског циклуса образовања.

20. Септембар

 • Дечји музички фестивал

  Учествују одабране групе и појединци према афинитету.

Током априла

 • Нај-играчка

  „Нај-играчка“ је манифестација републичког карактера. Манифестација подржава мануелну играчку или дидактичко средство као иновацију васпитно-образовног рада од стране васпитача или родитеља. Радови се презентују испред комисије и свих присутних, након чега се проглашавају најуспешнији.

7. Април

 • Пролећни карневал

  Пролећни карневал је активност посвећена доласку пролећа. Костимирана деца, свих узраста, заједно са својим васпитачима „сливају“ се на Градски трг и своју активност завршавају музичко – ритмичким програмом. Костими за ову манифестацију се израђују у сарадњи са родитељима.

illustration-tree-2

Светосавска 5,
Пожега

Телефон:
031 / 811 – 138

Матични број:
07112483