Ми смо ту да подржимо дечји раст и развој, стварајући најбоље услове и средину за учење. 

О нама

Пусти видео запис

Како је све почело

На иницијативу центра за социјални рад 1961. године почиње изградња првог објекта за предшколску децу, који је завршен 1965, капацитета 80 деце са 5 радних соба. Од првих 7 радника тадашњег вртића, васпитно образовни рад су реализовала 3 учитеља.

Након изградње првог објекта, у време интензивног развоја привреде, расту потребе за новим простором и кадровима и вртић стиче одређени реноме у друштвеној средини.

Дан отварања новог објекта 3. фебруара 1977 године проглашен је за Дан установе, када је добила данашњи назив ’’Олга Јовичић – Рита’’. Објекат је смештен у делу града (такозвана Радовина), ул. Светосавска 9, капацитета 210 деце.

Десет година касније, у рад се пушта објекат у улици Змајева 1, у делу града III Реон капацитета 180 деце (3 јаслене и 8 вртићних група).

Круну нашег постојања заокружујемо 2010. године отварањем трећег објекта капацитета 160 деце у улици Бана Милутина бб.

Данас наш вртић уписује преко 900 деце, у преко 40 васпитних група, у три објекта у граду и четири издвојена одељења, на сеоским подручјима.

Структура радника

У установи је заступљена следећа квалификациона структура кадрова:

Наша заједница

Наше породице долазе из оближњих насеља, стварајући блиско окружење и јака родитељска партнерства. Организујемо васпитно образовни рад у радној 2021/22 при основним школама на четири издвојена одељења, у шест васпитних група. 

 

Користимо различите, индивидуално прилагођене стратегије како би помогли деци да развију вештине раног учења. Користимо емпиријски засноване, савремене методе као основу за наш рад на свим узрастима, на којима заснивамо план и програм. 

Здравље и безбедност

Здравље и безбедност вашег детета су наш главни приоритет. Наши простори за учење и игру имају строге смернице за чистоћу и безбедност и поносни смо што смо препознати као добар модел центар  за бригу о деци од стране удружења предшколских установа Србије.

 Наши стандарди услађени су са свим законским и програмским документима и као такви представљају безбедну, сигурну и инспиративну средину за дете.

IMG_20210715_093905980